Членове на Интеракт клуб зарадваха болни малчугани в търновската болница

Велико Търново Лайф

15-01-2018, 09:21

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Децата и младежите се забавляваха заедно

Група млади хора, членове на Интеракт клуб Велико Търново, част от Ротари клуб, посетиха децата в детско отделение в МОБАЛ ,,Д-р Стефан Черкезов" АД във Велико Търново, за да прекарат време с тях и да ги зарадват с изненади и подаръци. Младите ротарианците подариха на всяко дете плюшена играчка, както оставиха и цял куп такива в стаята за игра на малките пациенти. Също така, съобразно годините и здравословното състояние на всяко дете, поднесоха лакомства и сокчета за децата. Почерпката замести пуканките по време на анимационния филм, който децата и младите хора гледаха заедно, а след това и оцветяваха рисунки с празнични мотиви.
,,Благодарни сме за съдействието на д-р Даниел Илиев, който също е ротарианец и ни оказа съдействие при организацията на проекта, също така благодарим на всички лекари и професионалисти по здравни грижи за доброто отношение и отправените към нас мили думи. Радваме се, че заедно с децата бяха и техните майки. Непосредствена подкрепа получихме от старшата медицинска сестри на отделението Мария Петрова и педагогът Валя Димитрова. С тях обсъдихме теми касаещи престоя на децата в отделението и възможностите как да продължим тези наши визити занапред"- казва Йоанна Йорданова, президент на клуба.
,,Ние, интеракторите от Велико Търново, смятаме да превърнем този проект в наша традиция. Следващата дата за наша визита ще е денят на детето, а именно 1-ви юни, защото чувството на удовлетвореност при вида на грейналите детски усмивки е несравнимо" – категорични са младите хора.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов