Заместник-министър Деница Николова откри обновена детска градина в Горна Оряховица

Мисия

15-01-2018, 14:47

Снимка:

община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С официална церемония днес бе открита обновената ДГ „Елена Грънчарова“. С откриването на реновираното детско заведение приключи и изпълнението на проекта за подобряване на образователната инфраструктура в Горна Оряховица, който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Проектът е част от Инвестиционната програма на Община Горна Оряховица по ОС 1 на Оперативната програма.

Лентата на обновената детска градина прерязаха заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова, кметът на Общината инж. Добромир Добрев и директорът на детското заведение Йорданка Касабова. На откриването присъстваха още заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева, експерти от РУО – Велико Търново, Емил Кълчишков – представител на фирмата-изпълнител на обекта „Енел строй“, общински съветници, директори на детски заведения.

„Благодаря на г-жа Николова като ръководител на ОП „Региони в растеж”, защото програмата дава възможност на общините да променят своя облик и да подобрят средата на живот. Благодаря и на екипа, който реализира проекта. Радвам се, че децата ни ще се отглеждат в топла и красива детска градина. Пожелавам на всички тях и на учителите и възпитателите им да я пазят“, каза и кметът инж. Добромир Добрев.

„Няма по-голяма чест и удоволствие за мен от това да откривам обекти от образователната инфраструктура – там където има детски усмивки. Всичко, което е в сферата на образованието няма цена. Няма нищо по-хубаво от това да виждаме, че децата ни растат здрави и щастливи“, каза зам.-министърът по време на кратката церемония за откриване на градината. Тя напомни, че това е третият обект от проекта за подобряване на образователната инфраструктура в Горна Оряховица. В реконструкцията на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и две детски градини са инвестирани близо 3 милиона лева от ОП „Региони в растеж”.

Приветствие и благодарност към всички, които са съдействали за реализирането на проекта и за създаване на условия за децата по време на ремонта изказа и директорът на ДГ „Елена Грънчарова” Йорданка Касабова.

„Хубавите неща стават бавно и трудно, но когато всичко завърши и видиш резултата, си даваш сметка, че усилията са си стрували. Добре дошли в преобразения ни дом“, приветства гостите Йорданка Касабова.

Обновената детска градина бе осветена и благословена от отец Зоран. „И аз като родител на деца, които посещават детската градина, знам колко беше нужен този ремонт. Благодаря на всички, които се потрудиха този проект да се осъществи и децата да имат наистина един дом, защото това е втори дом за тях. За много и благи години“, благослови отец Зоран.

Децата от своя страна поздравиха всички гости, дошли на откриването с песен и танц.

След официалната част, гостите имаха възможността да разгледат обновеното детско заведение.

Стойността на енергийно-ефективната реконструкция и модернизация на ДГ „Елена Грънчарова“ възлезе на 563 647,20 лв. Строително-ремонтните дейности включват: обновяване на сградата и прилежащото дворно пространство, изградени са нови детски площадки с нови детски съоръжения, достъпна среда, въведени са мерки за енергийна ефективност и е обновено обзавеждане и оборудване. Изпълнител на ремонта е фирма „Енел строй”.

С модернизиране на детското заведение е подобрена образователната и работната среда на 125 деца и на близо 30 души персонал.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов