Велико Търново домакинства информационен ден за ресурсна ефективност

Мисия

16-01-2018, 08:18

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Процедурата по кандидатстването обясняват експерти от Министерство на икономиката

Информационен ден за процедура „Подкрепа за пилотни и демонстрационни инициативи за ефективно използване на ресурсите“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 година ще се проведе утре, 17 януари, от 10 до 12 часа в Голяма зала на Община Велико Търново. Процедурата ще бъде представена от експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерство на икономиката, в качеството на Управляващ орган на Оперативната програма.

Целта на процедурата е повишаване на ресурсната ефективност на предприятията чрез разработване и внедряване на технологични решения и методи, които са пилотни за България и представляват продуктова или производствена иновация. Крайният срок за кандидатстване е 23 април 2018 г. Общият бюджет по процедурата възлиза на 71 644 656 лева. Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ на проект е 200 000 лева, като  максималният размер за микро предприятия е до 750 000 лева, за малки предприятия – до 1 000 000 лева и за средни предприятия – до 1 500 000 лева.

По процедурата може да се кандидатства самостоятелно или в партньорство с друго предприятие. Предвидено е изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения  чрез Информационната система за управление и наблюдение ИСУН 2020  с използването на квалифициран електронен подпис.

Информационният ден за процедурата „Подкрепа за пилотни и демонстрационни инициативи за ефективно използване на ресурсите“ в старата столица се организира с логистичното съдействие и подкрепа на Областен информационен център – Велико Търново. Информационната кампания в страната се провежда в периода от 16 до 25 януари и в градовете Варна, Плевен, Стара Загора, Пловдив и София.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)