Великотърновският театър гостува с две безплатни представления в мола

Животът

16-01-2018, 08:52

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те ще се играят в две поредни недели - на 21 и 28 януари, от 11 часа

Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” ще представи за първи път две от своите постановки за малки и пораснали деца в Маll - Велико Търново. Представленията са безплатни и ще бъдат в две поредни недели - на 21 и 28 януари, от 11 часа. Сцената ще бъде разположена в едно от уютните фоайета на последния етаж в мола.

На 21 януари гостите на търговския център ще могат да се забавляват със спектакъла “Карлсон и дребосъчето”. В него звезди са любимите герои от романите на Астрид Линдгрен. Актьорът Милен Иванов се превъплъщава в ролята на Карлсон, а Дребосъчето играе Стефка Златкова. Иван Митев пък е неузнаваем в женски образ - този на домоуправителката Фракенберг. В постановката участват още Детелин Кандев, Дончо Дончев, както и Елица Дейкова. Режисьор на спектакъла е Стела Андреева, а над веселите костюми и сценографията е работила Лидия Къркеланова.

„Карлсон е измисленият приятел на всяко дете, с който то си общува и играе. Нашето послание  към всички деца и възрастни е да запазим в душите си най-хубавите мигове от нашето детство и да бъдем добри. Нека не се плашим от хубавите си фантазии, а да ги развиваме. Подтискани от ежедневните грижи ние, възрастните, започваме ставаме прекалено сериозни, дори сурови, а ако успеем да съхраним детското в себе, ще бъдем по-добри родители, по-добри приятели и по-добри хора въобще”, обяснява актрисата Стефка Петрова, която е и помощник-режисьор на постановката.

Обичаните приказни герои от "Тримата братя и златната ябълка" ще оживеят на сцената в мола на 28 януари. Популярната приказка е превърната във фолклорен спектакъл с национални мотиви и много настроение. Куклената постановка е подходяща не само за деца, но и за възрастни. Цветният спектакъл е дело на младия режисьор Даниела Христова, която работи в кукления театър в Добрич и има повече 15 поставени спектакъла зад гърба си.

На три актриси, които са част от драматичната трупа на търновския театъра, са поверени различните роли в приказката. С предизвикателството да играят с кукли повече от успешно се справят Силвия Шекилова, Лиляна Борисова и Стефка Петрова.

Драматизацията е на Мирослав Стоилов. Над сценографията е работила Христина Стоилова, а оригиналните кукли са правени в ателиетата на МДТ специално за този спектакъл. Музиката също е писана за тази постановка, а неин автор е Владимир Джамбазов.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов