Къща на ужасите в Свищов! Две сестри не са излизали навън от години, разследват майката

Крими

16-01-2018, 18:10

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Полицията и прокуратурата в Свищов разследват потресаващ случай с майка, която с години е държала двете си дъщери заключени в дома си. За къщата на ужасите в крайдунавския град сигнализирал днес пред органите на реда съсед на странното семейство, информира "Труд". Пред криминалисти комшията заявил, че от 20 г двете сестри не са излизали навън. Незабавно били предприети действия.

Полицаи и служители от социалните служби влезли в жилището, което било обитавано от трите жени. Инспектиращите заварили покъртителна гледка. Домът наподобявал бърлога и бил потънал в невъобразима мизерия. Двете сестри били облечени в дрипи и потънали в изпражнения и смрад. Едната е на 33 години, а другата на 34 години. Видимо обаче изглеждали изключително състарени, били неадекватни и некомуникативни.

"Не е вярно, че са били насилствено държани 20 години в дома си. Няма следи от връзване или друг вид насилие. Дори двете сестри преди години са били изключително интелигентни и образовани. Завършили са висше образование и едната е работела в Народния театър в София. Преди време обаче явно нещо са преживели и са заболели психически", са установили към момента разследващите.
В късния следобед днес те са работили с майката. Тя обаче също отказвала да говори за дъщерите си. Твърдяла, че самите те не искали да излизат от дома си. Според нея момичетата и не са прекрачвали прага на семейното жилище от 5-6 години. Двете жени ще бъдат настанени в социално заведение. С тях ще работят психолози, за да установят какво се е случило през годините. Тепърва ще бъдат разпитвани съседи и близки на трите жени.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)