Община Елена обяви конкурс за рецитал на тема „С Левски в сърцата“

Велико Търново Лайф

16-01-2018, 18:40

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Община Елена и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обявяват конкурс за рецитал на тема „ С Левски в сърцата“

 Конкурсът се обявява във връзка със 145 години от обесването на Апостола на свободата. Целите на състезанието са то да припомни и обогати знанията на учениците за личността и величавия подвиг на Васил Левски, да събуди у подрастващите родолюбиви чувства, да усвоят и демонстрират умения за изразително изпълнение на поетични и прозаични текстове.

 Конкурсът е за ученици от петте училища в общината и ще се проведе на 19 февруари от 14 часа в Общностния център в град Елена. Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи – от първи до четвърти клас и от пети до седми клас.

 Рециталът е колективен, включват се  между 5 и 8 участници, с времетраене на изпълнението между 8 и 10 минути. Текстовете се наизустяват. Разрешава се използването и на други изразни средства освен словото.

 За класираните на първо място в двете възрастови групи ще бъде организирана екскурзия до Карлово. За второ и трето място са предвидени предметни награди.

 Заявките за участие се изпращат до 15.02.2018 г. на имейл obrazovanie@elena.bg със следната информация: училище, възрастова група, брой участници, ръководител



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов