Кметът на Свищов Генчо Генчев посети „къщата на ужасите”

Животът

17-01-2018, 15:51

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двете сестри били "лекувани" от майка си с билки

65-годишната Пенка Стефанова от Свищов е лекувала болните си дъщери с билки. Лековете за Анжела и Стефка тя вземала от знахар от Сливен. Това е признала Стефанова днес пред кмета на крайдунавския град Генчо Генчев, който лично посети къщата, в която трите жени живеят. По сигнал на съсед институциите започнаха проверки защо дъщерите не напускат дома и защо живеят в отвратителни условия.

Днес и кметът на Свищов се е шокирал от неописуемата мизерия в жилището. Трите жени живеят в нечовешки условия, въпреки че имат ток, готварска печка, телевизор. Топлели се с електрически радиатор, а си светели с подвижна лампа. Генчев видял, че си готвят супа, а в избата им имало приготвена зимнина и дори вино.

Двете сестри били свити в една от стаите. Били рошави и с дрипави дрехи. Едната не промълвила нито дума и изглеждала много състарена. Другата жена пък се разгневила от посещението му. Майка им разказала пред кмета, че преди време водила сестрите на преглед при психиатър, но той казал да се обърне към народен лечител. Заради това Пенка Стефанова потърсила билкар.

Жената показала и дипломите на дъщерите си – Анжела е възпитаничка на Стопанската академия в Свищов и е завършила магистратура по Застраховане и Социално дело. Сестра и Стефка пък е завършила Художествената академия в София. Институциите все още изясняват какво е довело до семейната трагедия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов