Експерти съветваха студенти на ВТУ как да превърнат мечтата в реалност

Мисия

18-01-2018, 09:37

Снимка:

клуб Имхотеп

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатор на публичната лекция бе клуб „Имхотеп”

Студентски дипломатически клуб „Имхотеп” при ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” проведе първото от много планирани събития за годината.

В препълнената със студенти зала "Европа" на Ректората на вуза се състоя публична лекция на тема "Успехът! Как да го превърнем от мечта в реалност?". Лектори на увлекателната презентация бяха Лора Шопова и Васил Чакардъков, експерти в продажбите на американската компания Southwestern. Те присъстваха по покана на Студентски дипломатически клуб „Имхотеп”.

"Хората не планират да се провалят, но се провалят да планират." - по този начин Васил Чакърдъков насочи студентите към идеята за конвертиране на мечтата в цел с ясен индивидуален план.

Експертът призова всички от аудиторията да намерят своя ментор като за пример посочи Александър Велики със своя емблематичен ментор, а именно Аристотел. Той посъветва всеки един от присъстващите да работи добре с времето си.

„Това, което осъзнаваш, го контролираш и може да го използваш в твоя полза. Това, което не осъзнаваш, контролира теб! Бъдете силни и контролирайте успеха си!“, с тези думи завърши лекцията.

След края на дискусията, гостите благодариха за големия интерес, като обещаха още веднъж да гостуват във Великотърновския университет.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов