Монтират паркинг автомати в центъра на Велико Търново

Мисия

20-01-2018, 09:16

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Крайният срок е месец март тази година

Три паркинг автомата ще поставят в центъра на Велико Търново от Общинското дружество „Паркинги и гаражи”. Крайният срок е месец март тази година, съобщи пред Общинското радио управителят на предприятието инж. Иван Ламбов. Локациите им са в най-динамичните зони на града – покрай паметника „Майка България”, района около парка „Марно поле” и около Поликлиниката. „Хората се затрудняват как да заплащат услугата „паркиране”, целта ни е всеки, който иска да спре за медицинска услуга и бърза за дадена работа, да намери най-бързия начин да заплати услугата. Целта ни е паркинг автоматите до пролетта да са поне три”, поясни Ламбов. Все още не е ясно дали заплащането при автоматите за самотаксуване ще се извършва с монети или с кредитни карти. В зависимост от вида им ще стане ясна и инвестицията, която ще вложи дружеството.

С 59 хиляди лева печалба приключва 2017-а година Общинското предприятие. „Имаме достатъчно средства за реинвестиране, разполагаме с необходимия финансов ресурс, смятам, че ще се справим. Ще можем да закупим и нов репатриращ автомобил със собствени средства”, допълни Ламбов.

На заседание на Постоянната комисия по „Устройство на територията, транспорт и паркиране” Ламбов настоя за закупуването на нов репатриращ автомобил тип „паяк”, чиято стойност с ДДС да не надвишава 60 хиляди лева. „Този автомобил трябва да е с по-голяма подемност на крановото устройство, трябва да е по-мощен от този, с който разполагаме в момента. Правим запитвания до Белгия и Германия, след гласуването на сесията ще пристъпим към събирането на оферти и закупуването му”, посочи управителят на дружеството. Превозното средство ще бъде втора употреба.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов