Инж. Добромир Добрев уважи за празника лекарите и акушерките от горнооряховското АГ отделение

Мисия

21-01-2018, 16:02

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С цветя и подаръци зарадва днес общинското ръководство екипът на родилно отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица. Специално внимание бе отделено на последното родено бебе в отделението – Даная. Момиченцето е роден нормално, с тегло 3,9 кг и 52 см. Майката – 26-годишната Христина Златева от Горна Оряховица. Това е второто й детенце. И двете Христина е родила в горнооряховската болница. „На тези бъдещи майки, които се колебаят къде да родят, категорично казвам – в Горна Оряховица. Дори и за миг не съм се колебала къде да родя моите деца”, сподели младата майка. Тя пожела за нейните и за всички деца да растат здрави и щастливи. „Нека да се раждат повече деца в Горна Оряховица. Нашето отделение е много добро и лекарите и акушерките ни също са много добри специалисти”, каза още Христина Златева. Младата майка получи от кмета инж. Добромир Добрев цветя и подарък за малката Даная. „Да расте здрава й щастлива малката госпожица”, пожела на майката инж. Добрев. Млада жена беше много развълнувана и благодарна на екипа на горнооряховското АГ отделение и на общинското ръководство за оказания към нея и детето жест.

Празникът за Деня на родилната помощ уважиха още заместник-кметът Деница Коева и Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”. На тържеството присъства и управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Иван Иванов и екипът на родилно отделение.

Инж. Добромир Добрев поздрави присъстващите с празника и пожела през 2018 година в Горна Оряховица да се раждат още повече деца. Той увери всички присъстващи лекари, акушерки, медицински сестри, че болницата ще продължи да бъде приоритет в работата на общинското ръководство. „Бъдете здрави, щастливи и все така всеотдайни в професията си. Продължавайте с присъщия си професионализъм да дарявате човешки живот”, каза още кметът.

В празничния ден водосвет за здравето на всички отслужи архиерейският наместник отец Николай.

По стара традиция с хавлиена кърпа и сапун бе дарена старшата акушерка Снежана Белчева. Завеждащият АГ отделението д-р Михаил Милатович, получи поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев.

22 бебенца са проплакали от началото на годината в горнооряховското родилно отделение - 10 миченца и 12 момченца. През 2017 г. в отделението ражданията са общо 383 - повечо отколкото са били през предходната. Има и една двойка близнаци.

Освен жени от Горна Оряховица, отделението предпочитат и родилки от останалите общините в Областта, както и от други населени места на страната. За малчуганите и техните майки се грижи екип от 8 лекари акушер-гинеколози, 1 неонатолог, 10 акушерки, 1 медицинска сестра и 3 операционни акушерки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов