Седем години празнува танцов клуб UN BESO с над 300 приятели

Животът

22-01-2018, 08:25

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

15 школи от различни краища на България дойдоха за партито в Търново

Над 1000 ученици, най-големият латино фестивал във Велико Търново, стотици партита и дори няколко семейни двойки, които са се намерили заради танците. Това е равносметката седем години след създаването на танцов клуб UN BESO art & dance center. Направиха я създателите му Дарина Георгиева, Иглика Иванова и Ваня Гьошева, които в събота събраха приятели от цялата страна за своя рожден ден.

15 школи от различни краища на България дойдоха за партито в Интерхотел Велико Търново. Част от тях представиха своите най-нови хореографии. Пред публиката с бачата се изявиха членовете на Salsa con Miguel, а Мата и Венци Джореви показаха танго. Своят дебют на търновска сцена направи и една от най-новите салса групи в страната Latino friend от Враца.

Незабравими мигове поднесоха със собствените си хореографии и учениците на UN BESO. Полина, Радина, Вероника, Мария и Никол показаха модерен балет, а малчуганите на школата, обраха овациите на всички присъстващи и се превърнаха в кулминацията на вечерта.

Специалният подарък на учениците на най-големия танцов клуб в Старата столица отново трогна трите му основателки. Тази година те получиха статуетки с формата на танцувални обувки от затопено стъкло. Фюзингът, както е името на тази артистична техника, е дело Велина Сталева, която е докторант във Факултета по изобразително изкуство във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Празникът по традиция започна още в петък вечерта с концерт на децата, които танцуват в школата. В събота танцувалните емоции продължиха с уроци по бачата, салса и кубинска салса, които бяха специален подарък от UN BESO за всички желаещи. Вечерта с DJ Bobi продължи с много салса, бачата, кизомба, мамбо, ча-ча и пачанга.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов