Започват проверки на пешеходните пътеки в областта

Мисия

22-01-2018, 12:16

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Резултатите ще бъдат обсъдени на заседание в Областна администрация

Комисия, определена със заповед на областния управител проф. д-р Любомира Попова, започва проверки на пешеходните пътеки на територията на областта. Инспекциите са по разпоредба на Главния прокурор, заради зачестилите пътно транспортни произшествия. 
Заместник областният управител Ивета Кабакчиева е председател на комисията. Тя включва и представителите на общините в областта, Областно пътно управление Велико Търново и ОД на МВР Велико Търново. На проведената днес работна среща бе взето решение в срок до 20 февруари в Областна администрация да бъдат получени обобщените данни от всички общини. 
Проверките ще се извършват по определени критериите като подходящо ли е мястото на пешеходните пътеки, сигнализирани ли са със светлинни знаци, отговарят ли всички те на съответните Наредби, има ли ясно видимост на съществуващата маркировка и др. Особено внимание ще се обърне на състоянието на пешеходните пътеки в близост до училища и детски градини. Целта на възложените проверки е да се оцени съответствието на пешеходните пътеки с нормативните изисквания. В случай на констатирани нарушения ще бъдат отправени писмени предложения за отстраняването им.
Резултатите от проверките и необходимите мерки, които ще бъдат предприети, ще бъдат обсъдени на заседание в Областна администрация Велико Търново през месец февруари.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов