Водолази ремонтираха спешно язовирен изпускател край Велико Търново, увреден от вандали

Мисия

22-01-2018, 14:08

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Водоемите в региона са с нормални водни количества

Вандали посегнаха на новия изпускател на язовира край великотърновското село Миндя, монтиран в края на ноември миналата година. Щетите са констатирани в неделния ден (21 януари) и веднага са отстранени.

Спешните ремонтни дейности бяха извършени от група водолази, а отводнителната система на водоема отново е напълно изправна, съобщи заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Новият изпускател бе закупен, тъй като старото съоръжение се оказа разбито и негодно за експлоатация. Щетите отново бяха резултат от вандализъм, извършен във време, в което язовирът е бил с много ниско ниво на водата.

Заради метеорологичната обстановка е възложено на кметовете и кметските наместници да следят за нивата на водата в 18-е общински язовира. Водоемите са с нормални водни количества. Всеки от язовирите бе огледан обстойно преди началото на зимния сезон. Състоянието на хидротехническите съоръжения е добро, не са констатирани неизправности, които могат да доведат до рискове от наводнения.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов