Известни са победителите в архитектурния конкурс за преустройство на хотела на ЕМО „Етър”

Велико Търново Лайф

22-01-2018, 14:26

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На първо място беше класиран проекта на арх. Андрей Андреев, арх. Николова и арх. Милена Фетваджиева

Обявиха победителите в националния архитектурен конкурс за преустройство на хотела на Етнографски музей на открито „Етър”. Това стана в рамките на публично заседание на журито в състав - арх. Йорданка Кандулкова, арх. Христо Станкушев, арх. Делчо Делчев арх. Мария Хлебарова, Главният организатор на хотела Теодора Узунова, Ивелина Цанева – финансов контрольор в ЕМО „Етър” и адвокат Детелин Цонев. Заседанието се проведе в неделя, 21 януари, в сградата на хотел „Странноприемница“.

На първо място беше класиран проекта на арх. Андрей Андреев, арх.  Николова и арх. Милена Фетваджиева. Второ място зае Проект 507 - арх. Божидара Вълкова, арх. Борис Тикварски, арх. Мария Гяурова, арх. Цветомира Некова, арх. Поли Гяурова и арх. Майк Фритз. Трето място  спечели Гражданско дружество „Портфолио” - арх. Маринела Стефанова и арх. Десислава Парлапанска.

Наградените проекти получават съответно 10 000, 4000 и 2000 лв., като наградата за първото място включва правото на директно възлагане на следващите фази на архитектурно проектиране.

Спечелилият проект се отличи като най-балансираното решение с акцент върху съвременния дизайн. Проектът предлага умела пространствена организация на основните функционални групи, минимална намеса в конструкцията на сграда и запазване на характерни елементи на интериора. Предложението интегрира графичната идентичност на ЕМО „Етър“ и посланието за жива традиция.

Галерия на всички проекти в конкурса може да се види на интернет страницата www.hotelmuzeietar.com и във фейсбук на адрес www.facebook.com/hoteletar

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов