Пияният тираджия, който нападна полицай с щанга, остава в ареста

Крими

22-01-2018, 16:11

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицай е в болница, пиян тираджия го нападна с щанга

Остава в ареста 38-годишният гражданин на Беларус, водач на товарен автомобил, който в неделя удари с щанга полицейски служител при проверка в Прохода на Републиката. С решение на прокуратурата мъжът е задържан за 72 часа. Униформеният е в болница, а наглият нападател е с обвинение за телесна повреда на полицай и хулиганство. 

Мъжът бе прибран в ареста вчера следобед, първоначално за денонощие - по Закона за МВР. 

На 21.01.2018 г. под наблюдението на Районна прокуратура град Велико Търново е образувано бързо производство.

Инцидентът станал на път ІІ-55, в района на с. Мишеморков хан, общ. В.Търново. Пострадалият е мл.автоконтрольор сектор „ Пътна Полиция„ при ОД на МВР В.Търново. Той има мозъчно сътресение, протекло със загуба на съзнание, което е довело до разстройство на здравето,  временно опасно за живота му. Престъпление по чл. 131, ал. 2, т.2 във вр. чл. 129, ал.2,  във вр. ал.1 от НК.

Освен това, според обвинението мъжът е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост и цинизъм и е съпроводено  със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и е извършено и при управление на МПС. Престъпление по чл. 325, ал.3 вр. ал. 2 вр. ал. 1 от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов