Раздвижва се строителството в Община Горна Оряховица

Мисия

23-01-2018, 08:33

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Активност има и в Първомайци и Поликраище

114 строителни разрешения са издадени през изминалата година от Община Горна Оряховица. За сравнение през 2016 г. те са били 93. „2017 г. за Общината беше доста по-добра от предходната по отношение на строителството и доказателство за това са издадените разрешения за строежи. Идват и много граждани, които питат за необходимите документи и процедури за даден обект, за да е законно всичко, а не да се вършат нередности“, коментира Главният архитект на Общината Аталия Братованова. По думите й освен в Горна Оряховица, активност по отношение на строителството има и в Първомайци и Поликраище. „Тези селища са най-големите в общината и се очаква това да е така. През изминалата година се активизира строителството и в Правда, където има издадени разрешения за 4 къщи“, коментира още арх. Братованова.

През 2017 г. строителни разрешения са издадени за саниране на 11 блока и ОУ „Отец Паисий“, както и за разширения на сладкарски цехове, на автосервизи, за изграждане на навеси, на цех за бетонни изделия, на магазини и кафенета. Много от обектите, които предстои да се развиват са собственост на известни фирми, сред които „Дени и нощ“, „Мираж 99“, АСТ и др. През 2017 г. разрешение за изграждане на сервизна база и търговска сграда е издадено и на „Скания“. Обектът ще бъде с близо 1600 м2 разгъната площ. Разрешения са издадени още за разширение на кабелни мрежи, кръговото кръстовище в центъра на града, изграждане на канализационна мрежа, на електронно-съобщителна мрежа на „Цифрови системи“ – Варна, както и за обекти за газификация в Горна Оряховица и др.

През изминалата година в експлоатация са въведени 56 обекта, докато през 2016-та те са били 39. Сред тях са цех за кожи в Първомайци, фирмен сервиз за нафтови помпи в Горна Оряховица, автомивка в кв. „Калтинец“, складова база на фирма „Виктория“, навес за гуми на АСТ, лекарски и стоматологични кабинети, салон за красота и т.н.

„Надяваме се добрата тенденция в строителството да продължи и през тази година и в края й да отчетем още по-добри резултати“, коментира в заключение арх. Аталия Братованова. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)