С ново чуждестранно партньорство стартира 2018 г. Стопанска академия

Мисия

24-01-2018, 09:43

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вузът ще си сътрудничи със Съюза на българите в Кипър

С ново партньорство в областта на образованието стартира новата 2018 година за Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и Съюза на българите в Кипър. Договорът за сътрудничество подписаха ректорът на свищовската академия – доц. д-р Иван Марчевски и зам.-председателят на най-старата българска организация на острова на Афродита – Калин Павлов. Целта на договора е развитие на сътрудничеството и укрепване на връзките между висшето училище в Свищов и Съюза на българите в Кипър, в областта на културата, научната, спортната и други дейности.
Подписването на договора бе предшествано от срещи и разговори между двете страни. През м. октомври 2017 г. заместник-ректорът на Стопанска академия по „Студентска политика и институционални комуникации“ – доц. д-р Николай Нинов и гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор „Образователен маркетинг“ в Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, осъществиха работна визита в Република Кипър по покана на бивши възпитаници на свищовското висше училище. В рамките на визитата бяха проведени срещи с представители на български училища и Съюза на българите в Кипър в различни градове, по време на които бяха обсъдени и възможности за бъдещото сътрудничество. Желанието на Стопанска академия и на СБК е чрез осъществяване на партньорството да бъдат подкрепяни и подпомагани българчетата от Кипър, които завършват средното си образование и искат да се завърнат в родината си като студенти в едно от най-елитните висши икономически училища в България.
Според подписания договор за сътрудничество, двете страни ще осъществяват съвместни инициативи в областта на образованието, науката и културата. Ще си сътрудничат и при участието в проекти по национални и международни грантови програми.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)