Томислав Дончев към студентите във ВТУ : Дипломата е компас, а не билет към хубаво място

Мисия

26-01-2018, 17:15

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вицепремиерът раздаде дипломите на бъдещи администратори и управленци

В Аулата на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ бяха раздадени дипломите на абсолвентите от професионално направление  „Администрация и управление”  на Стопанския факултет на  Великотърновския университет „Св. св.  Кирил и Методий”.

Томислав Дончев, заместник министър-председател на Република България и възпитаник на Университета, приветства студентите по случай тяхното дипломиране.

„Когато аз си вземах дипломата, си мислех, че това е билет за някакво много хубаво място, за едно по-добро бъдеще. Позволение да отида някъде, където другите не могат. Оказа се грешка. Дипломата може да служи само като компас за ориентация в трудна местност. Това е само началото, а пътят пред вас е много дълъг. Имате късмета обаче да имате в ръцете си този компас. Използвайте го по най-добрия начин. Бъдете мъдри. Успех и не забравяйте, че България има нужда от вас!“, каза в приветствието си към младите хора вицепремиерът.

„Надявам се всеки от вас, където и да се реализира по света или в България да бъде горд, че е част от Великотърновския университет. Вие продължавате да гради  авторитета  на университета и след като сте го завършили. Вашите родители могат да се гордеят с вас и постиженията ви. Носете Великотърновския университет в сърцето си.  Вярвам, че ще бъдете отговорни хора и утре, когато отбелязваме по-високия рейтинг на университета, частица от това нагоре ще бъдете и вие. Успех и на добър път!”, каза в приветствието си  проф. Хр. Бонджолов.

Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий богослови абсолвентите като им пожела здраве и просперитет.

Вицепремиерът на Република България г-н Томислав Дончев и ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов връчиха дипломите на отличните студенти. Тази година дипломиралите се са 203 души, от които  88  с отличен успех.

В края на тържествената церемония ректорът проф. д-р Хр. Бонджолов предложи работа във Великотърновския университет на  Грета Ганчева и Боян Йорданов, които завършват магистърската програма „Управление на проекти” с успех 6.00. Те получиха като подарък и луксозното издание на книгата „Символите на България”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов