Беларуският тираджия, нападнал полицай, остава за постоянно в ареста

Крими

29-01-2018, 11:59

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Разследването продължава под ръководството на Великотърновската районна прокуратура

По искане на Районна прокуратурата- Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на беларуски гражданин, нападнал полицай.

Прокуратурата е привлякла Дмитрий С. в качеството на обвиняем за това, че на 21.01.2018 г.,  на път ІІ-55, в района на с. Мишеморков хан, общ. В.Търново причинил средна телесна повреда на младши автоконтрольор от сектор „Пътна Полиция” при Областната дирекция на МВР , в следствие на която униформеният е с мозъчно сътресение, протекло със загуба на съзнание и временна опасност за живота му.

Чужденецът е обвинен и за това, че на 21.01.2018 г., на пътя Гурково –  В.Търново, в района на с. Мишеморков хан, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост и цинизъм и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието в лицето на Дмитрий С. и е налице опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Великотърновската районна прокуратура.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов