„Етър” излиза срещу „Стумбрас” (Литва) утре от 16:30 ч.

Спорт

29-01-2018, 13:41

Снимка:

фк Етър, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Виолетовите вече са със значително по-млад отбор

Трета контрола в Анталия предстои на "Етър", като съперник е литовският „Стумбрас” (Каунас). Отборът е настоящ носител на Купата на Литва, като на финала би „Жалгирис“ с 1:0, и ще играе през лятото в Лига Европа, а преди това му предстои и мач за Суперкупата срещу шампиона „Судува”. „Стумбрас” е на седмо място в първенството на своята страна.

Контролата между „Етър” и „Стумбрас” (Литва) ще бъде на 30 януари (вторник) от 16:30 ч. българско време (17:30 ч. местно) на Titanic Lara sport center. Три контроли са изиграли до момента етърци. Те първо победиха като гости в Стара Загора „Верея” с 2:0 (голове на Иван Стоянов и Иван Петков), после в Турция отстъпиха на „Лех” (Познан) с 3:4, като водеха с 3:1 (попадения на Иван Стоянов – 2 и Велко Батрович), и завършиха наравно 1:1 с „Железничар” Сараево (гол на Стефан Неделчев).

След мача със „Стумбрас” последната им проверка в Анталия ще бъде на 2 февруари срещу „Олимпия” (Любляна), а на 10 февруари е и мачът с „Литекс” на стадион „Ивайло”, преди който е и официалното представяне на отбора.

Междувременно „Етър” свали сериозно средната си възраст и вече не е най-възрастният отбор в Първа лига. В началото на сезона „болярите” имаха средна възраст 29,6 години, с най-млад отбор пък беше ЦСКА с 23,9 години. През зимната пауза обаче селекцията сериозно промени цифрите. Привлечени бяха по-млади футболисти и в момента средната възраст на „виолетовите” вече е 27,7 години, като в това число влизат включително непътувалите за Анталия Тодор Колев и Цветомир Цанков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов