Прокуратурата работи по всички версии за побоя над свищовския лекар

Крими

29-01-2018, 13:48

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Д-р Иво Караджов е със спукана вежда, оток на клепача и комоцио

В Районна прокуратура – Свищов е образувано досъдебно производство, във връзка с нападение върху лекар.

На 27.01.2018 г., в 19, 50 часа  в полицията в Свищов е подаден сигнал от служител при ЦСМП – Свищов за това, че д-р Иво Караджов  бил нападнат пред входа на МБАЛ – Свищов, в резултат от което на лекаря са причинени телесни повреди.     

Незабавно е извършено освидетелстване на пострадалото лице, оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. В извършването на процесуално – следствените действия участва и наблюдаващия прокурор от РП – Свищов.

Към момента е установено, че  52-годишният д-р Караджов бил нападнат докато отивал на работа. При изкачването на стълбите към входа на болницата той чул  бързо приближаващи към него стъпки и се извърнал в посока към шума. В същия момент той получил удар в дясната страна на лицето, в областта на окото. От удара докторът паднал на земята на лявата си страна, а в това време нападателят бързо се отдалечил и избягал. В резултат от нападението на жертвата са причинени следните травматични увреждания: спукване на дясна вежда, оток на десен клепач и комоцио.

Пострадалият не съобщава за липса на лични вещи. 

Под ръководството на прокуратурата се провеждат процесуално – следствени действия и оперативно–издирвателни мероприятия.

Проверяват се всички версии относно мотива на нападението, включително и наличието на връзка с упражняваната от пострадалия професия.

Работата по случая продължава.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов