Съдят стопани на кучета, нахапали до смърт възрастна жена

Крими

29-01-2018, 14:38

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Трагедията се разигра преди година в свищовското село Козаревец

Обвинението срещу Петър К. и Величка К. е за това, че на 19.01.2017 г. в с. Козловец, общ. Свищов, в съучастие, като съизвършители, не положили достатъчно грижи за двете си кучета, в резултат на което същите са нанесли разкъсване на дясна сънна артерия и вена заедно с нарушаване в дълбочина и на други кръвоносно съдове по главата, тялото и крайниците с липсващи меки тъкани, довели до смъртта на Гина Б. /на 80 години/.

Обвиняемите отглеждали в дома си двете кучета, които  завързвали със синджири в близост до кошарата си и там им давали храна. Често кучетата се движили свободно в двора и в селото, но поради проява на злобен характер хората се страхували от тях. Въпреки, че предупреждавали  стопаните им да не ги пускат, кучетата продължавали да бродят по улиците. Преди няколко години едното от тях изяло друго куче. Заради агресивното им поведение съседи непрестанно се страхували, че едното от кучетата – питбул, ще нападне някое от децата им.

На 19.01.2017г., докато се прибирало към дома си, съседско момче видяло в близост до геран разхвърляни дрехи по земята, а до тях лежала жена, над която се били надвесили двете кучета на обвиняемите и я хапели. Момчето започнало да пищи и крещи, но никой не се показал. В този момент майка му звъннала на мобилния телефон на сина си, за да му каже да се прибира. Тя чула кучешки лай и гласа на момчето, който викал „Циба, циба..“ Уплашена, майката побързала да прибере детето си и се обадила за помощ на близки, за да разгонят кучетата от тялото на пострадалата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов