Прокуратурата в Габрово разшири проверката по сигнали за тормоз в дом „Хризантема” - velikotarnovo.utre.bg

Прокуратурата в Габрово разшири проверката по сигнали за тормоз в дом „Хризантема”

29 януари 2018, 17:28 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Установили са самоличността на заснетите в клиповете служители и деца

По повод новопостъпили сигнали от М.Лазарова и Й.Георгиева, както и от Дирекция „Социално подпомагане“-Габрово, днес се е провела съвместна среща между представители на Районната и Окръжна прокуратури в Габрово и местното полицейско управление, на която се е взело решение за разширяване обхвата на извършваната проверка.

По разпореждане на наблюдаващия прокурор предстои да бъдат проверени действията и на всички длъжностни лица, на които е вменен контрол върху двата центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания на територията на гр.Габрово, чийто ръководител е била М.Лазарова. Предстои да бъде изяснено извършвани ли са били проверки на място в центровете от съответните длъжностни лица и с каква честота, респективно какви констатации са били направени.

До момента са снети обяснения от служителите в дом „Хризантема“. Установена е самоличността на лицата /служители и деца/, които са заснети в предоставения на Районна прокуратура- Габрово видеоматериал. Приложени са документи за заеманата длъжност от заснетите служителки, правата и задълженията им, произтичащи от длъжностните им характеристики. Продължава проверка на документацията, свързана със здравословното състояние на децата – потребители на социалната услуга.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета