Изправят на съд рецидивист заради 17 домови кражби

Крими

30-01-2018, 17:14

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Районна прокуратура – Свищов внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен рецидивист за извършени 17 кражби на вещи от частни имоти.

Обвинението срещу Юлиян И. е за това, че в периода от ноември 2016 г до 10.03.2017г в гр. Свищов, действайки при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване и повреждане на прегради здраво направени за защита на имот и/или чрез използване на технически средства отнел чужди движими вещи. Извършените кражби са общо 17, а откраднатите вещи  /предимно инструменти/ са на обща стойност 3987,48  лева. Вещите отнел от владението и без съгласието на собствениците с намерение противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл.196, вр. чл. 195,  вр. чл. 194, вр.  чл. 29, вр. чл. 26  от НК.

Обвиняемият е осъждан девет пъти за различни престъпления от общ характер. Кражбите извършвал от частни имоти – вили, къщи, гаражи, помещение към училищна сграда. От разбитите помещения вземал предимно инструменти и метали, които след това продавал на различни лица или предавал в пунктове за изкупуване на цветни метали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов