Благотворителен базар в мола набира средства за 14-годишната Никол

Средства за лечението на 14-годишната Никол Георгиева набира благотворителен базар в старата столица. Това съобщи по Радио „Фокус“ – Велико Търново Евгения Лазарова, която е един от организаторите на инициативата. Базарът се провежда днес от 10.00 до 21.00 часа, на 3-тия етаж на Мол – Велико Търново. Ще се продават ръчно изработени от доброволци подаръци и сувенири. За кратко време желаещи да помогнат от цяла България изработиха и пратиха картички, бижута, текстилни играчки, мартеници, аксесоари за коса, картини, предмети, украсени с техниката на декупаж, свещи и сладки.

Евгения Лазарова допълни, че на входа на търговския център, деца от класа на Никол ще посрещат посетителите и ще ги насочват към базара. В събитието ще се включат безвъзмездно и аниматори, които ще забавляват присъстващите.

Цялата събрана сума от продажбите ще бъде преведена на дарителската банкова сметка на Никол: IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 BIC(SWIFT), код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF, а също и чрез финансовата платформа PAYPAL на адрес: nadq_2009@abv.bg. Момичето е диагностицирано със заболяването Сарком на Юинг и се нуждае от спешна оперативна намеса. Операцията е планувана за месец март във Франция. За интервенцията са необходими поне 700 000 лева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов