Нощ с книгите за Хари Потър започва в понеделник вечер в Търново

Животът

04-02-2018, 06:09

Снимка:

Регионална библиотека

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

„Нощ с книгите за Хари Потър” организира Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков” в понеделник, 5 февруари. От 18 часа във филиал „Бузлуджа” децата и техните родители ще имат възможността да се докоснат до магичния свят от историите за приказния вълшебник, разказа Общинското радио в старата столица.

Библиотекарите подготвят в момента причудливата украса, а своеобразен детски кът ще привлече желаещите да рисуват или да оцветяват книжки  за героя на Джоан Ролинг. „На нас, възрастните, ни е по-трудно да влезем в света на Хари Потър, историите в книгите са плод на новото време”, сподели за Общинското радио библиотекарят Николай Колев.

Модератори и основни действащи лица в събитието ще бъдат 12-годишните Александра Здравкова и Теодора Чорбаджийска. Доброволците планират да организират няколко игри за участниците, които ще бъдат разпределени в четири дома. Децата ще си изберат лидер и лого. „Ще има и почерпка, свързана с историите в книгите и храните, които се консумират там”, допълни Колев.

Глобалната кампания „Нощ с книгите за Хари Потър” се организира в библиотеки, книжарници, училища и читалища в цяла България за четвърта поредна година. За втори път РНБ „П. Р. Славейков” се включва в инициативата, целяща насърчаването на четенето у детската аудитория. Темата на тазгодишното събитие е „Фантастични животни”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)