Ученици стягат благотворителен концерт в подкрепа на самотна майка и двамата й сина

Мисия

04-02-2018, 07:30

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Младежи подготвят благотворителен концерт в подкрепа на жена и двамата й сина.

Събитието ще се състои на 12 февруари /понеделник/, от 16:00 часа в Народно читалище „Развитие“ гр. Златарица. Благотворителните билети са на стойност 2 лв., а за всички, които са съпричастни, ще бъде поставена кутия за дарения.

Средствата ще подкрепят Анета Янева - самотна майка на 15-годишния болен Пресиян и 5-годишния Божидар.

Организаторите са учениците от училищните парламенти от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Златарица, СУ „Владимир Комаров“ гр. Велико Търново и техни съученици от ПГ по моден дизайн гр. Велико Търново.

 

Младата майка живее в покрайнините на Търново, във вилната зона „Дервеня“, със синовете. Още миналата седмица семейството привършило дървата, които купило за зимата, но в момента не могат да си позволят подобен разход.

Анета не работи, тъй като се грижи за по-големия си син, който страда от мускулна дистрофия и от седем години е прикован към инвалидната количка.

Трудният живот и несгодите не пречат на Анета да е винаги усмихната и позитивна, разказват инициаторите на благотворителния концерт. Такъв е и Пресиян, който въпреки тежкото заболяване е ученик в Професионалната гимназия по моден дизайн и ходи с огромно желание на училище. Освен отдалечеността на дома им от града не по-малък проблем е и фактът, че тримата живеят в малка стая от едва няколко квадратни метра.

След като се запознаха със случая на Анета, от Община Велико Търново съобщиха, че ще бъде картотекирана отново и тримата ще бъдат настанени приоритетно в общинско жилище. Преди седмица бяха одобрени от общинската комисия, която разгледа подадените молби и се очаква до средата на февруари семейството да стъпи за първи път в новия си дом. 

Екипът на  Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" обяви, че подкрепя инициативата на будните младежи, които искат да помогнат на съученика си и ще съдейства на самотната майка при преместването в новото жилище, както  и с ремонта, който трябва да се направи. Събраните средства от благотворителният концерт ще бъдат дарени на семейството за покриване на нужди от първа необходимост и за закупуване на материали за новия дом. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов