Сибин Майналовски издава четвъртия си сборник „Симфония на мъртвите”

Велико Търново Лайф

05-02-2018, 11:47

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Авторът е познат на търновските читатели и като дългогодишен журналист

На 8 февруари 2018 г. по книжарниците ще се появи четвъртият сборник на известния български автор Сибин Майналовски, зам.-председател на клуба на българските хорър автори LAZARUS. Книгата, озаглавена „Симфония на мъртвите“, е продукт на издателство „Изток-Запад“, прочуто със съвестната си работа и доказаните професионалисти, на които залага. Корицата е дело на Петър Станимиров, а за блестящата редакция е „виновен“ не кой да е, а самата Елена Павлова – дългогодишен автор на книги-игри, разкази и романи, позната с псевдонимите Върджил Дриймънд, Лени Кинг и др.

„Симфония на мъртвите“ съдържа 33 разказа, писани в интервал от 20 години. Чисто новите, непубликувани никъде произведения са мнозинство, а старите класики са преработени и допълнени така, че дори онези, които са ги чели, задължително ще открият нещо ново в тях.

Сибин Майналовски е добре познато име за българския читател. Родом от Стара Загора, той започва да пише още през далечната 1997 година. През 1998 г. в списание „Върколак“, издавано от великия Агоп Мелконян, излиза първият му разказ „Недовършено летене“. Оттогава насам през годините Сибин е автор на три сборника с разкази („Сянката“, „Усмивка в полунощ“ и „Змии в стените“), куп публикации в периодика и сборници. Носител е на редица отличия за прозата си, издържана в най-добрите традиции на стиловете „хорър“, „научна фантастика“ и „иронично фентъзи“.

Книгата „Симфония на мъртвите“ е плод на над двайсетгодишен труд, дълга и прецизна редакция и много, много вдъхновение. Зад кориците ѝ всеки ще намери по нещо за себе си – от хумористични заигравки с малки румънски вампирчета през коли-убийци, серийни усмъртители, паранормални убийства, реверанси към класиката в жанра – Стивън Кинг, и какво ли още не.

„Ледените тръпки по гръбнака далеч не са запазена марка само на Стивън Кинг или Клайв Баркър. Сибин Майналовски, зам.-председател на клуба на авторите на хорър LAZARUS, е доказателство, че българските писатели също имат с какво да зарадват любителите на ужаси. Разказите от „Симфония на мъртвите“ ще ви преследват в сънищата, ще ви накарат да се замислите колко лесно любовта се превръща в омраза, на места дори ще ви просълзят… и ще ви будят нощем да проверявате дали възглавницата не е пълна със скарабеи, а в стените не пълзят змии“, обещават издателите от „Изток-Запад“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов