Възрастни габровлии нахраниха бездомници

Велико Търново Лайф

06-02-2018, 10:31

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Потребителите от Дневния център приготвиха ризото и домашен хляб

Потребителите от Дневен център за стари хора гр. Габрово, заедно с екипа от специалисти в центъра, решиха да приготвят  ястия от българската кухня и да  ги дарят на бездомниците в града. Освен ризото, възрастните жени замесиха и домашен хляб, за да пресъздадат топлия домашен уют.

Центърът предоставя комплекс от социални услуги в общността, които създават условия за оказване на подкрепа на възрастните хора през деня. Основният акцент в работата на екипа е гарантиране равноправно положение и преодоляване на изолираността на възрастните хора, чрез създаване на условия за интегриране в обществото. 

Дейностите, които се извършват в Дневния център, са свързани с провеждане на разговори и дискусии по актуални теми, социална контакти и медицинска подкрепа, организиране на  занимания по интереси, екскурзии, честване на различни национални, религиозни и лични празници, музикални занятия, трудотерапия /цветарство, готварство, изработване на изделия от хартия и др./

Екипът и потребителите на центъра канят своите съграждани в пенсионна възраст, които имат нужда от социални контакти или от запълване на свободното си време, да се присъединят към тях.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов