Заболеваемостта от грип в региона остава сравнително ниска

Животът

06-02-2018, 17:41

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Сравнително ниски нива на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания в област Велико Търново отчитат от Регионалната здравна инспекция .

Въпреки регистрираното леко повишение, областта е далеч от обявяването на грипна  епидемия. За вчера средното ниво при броя на заболелите е било 16.06 на 10 000 души, като на национално ниво цифрата е 30.78 на 10 000 човека.

През предходната седмица заболеваемостта в региона е била в границите между 8.76 и 33.59 на 10 000 човека. Епидемичният процес е в обичайните за сезона граници, отговарящи на средно ниво на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания.

С цел предотвратяването на сериозни последствия, от РЗИ препоръчват ограничаване на контактите, избягване на посещенията на масови мероприятия и отлагане на пътуванията в области с по-висока заболеваемост.

В област Велико Търново ежедневно се събират и обобщават данни, от определени практики на общопрактикуващи лекари, за заболелите лица от остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип, въз основа на които се извършва оценка на епидемичната обстановка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов