Огнеборец от Велико Търново с национална награда за превенция

Мисия

06-02-2018, 18:52

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Областният управител проф. д-р Любомира Попова и комисар Красимир Кръстев директор на РД ПБЗН -Велико Търново присъстваха на официалната церемония по връчването на наградите „Пожарникар на годината- 2017 година“ в Централния военен клуб в София. Сред наградените е и главен инспектор Николай Александров от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  Велико Търново. Той е тазгодишният победител в направление „Превенция“. Наградата му е отредена за постигнати високи резултати през 2017 г. в областта на дейноститÐ
 µ по обучение и информиране на населението за предотвратяване на пожари, бедствия и извънредни ситуации. Главен инспектор Александров е началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ в дирекцията, като под негово ръководство са всички служители, осъществяващи контролна и превантивна дейност в областта.
На церемонията присъстваха и главният секретар на МВР Младен Маринов, Николай Николов, директор на ГД ПБЗН, както и зам.-министрите Красимир Ципов, Стефан Балабанов и Милко Бернер. Гл. инсп. Боян Кондуров, началник на РСПБЗН - Благоевград, получи наградата "Пожарникар на годината -2017 .
По традиция националният конкурс „Пожарникар на годината“ излъчва победители ежегодно, като през тази година се провежда 23-тото му издание. Конкурсът има за цел популяризиране дейността и издигане престижа на органите за ПБЗН на МВР, стимулиране работата на служителите, а също така и извеждане на добри практики в областта на пожарната безопасност и защита на населението. Конкурсът се провежда в два етапа – областен и национален. В него се излъчват победители в две категории – „Пожарникари на годината“  и „Отличени в НК „Пожарника
 р на годината“. В категория „Пожарникари на годината“ се съревновават служители на ГДПБЗН-МВР от различните направления на дейност „пожарогасителна и спасителна дейност“, „контролна дейност“ и „превенция“, а във втората категория „Отличени“ участват партньорите на ГДПБЗН-МВР - представители на органите на държавната власт, юридически лица, граждани, доброволни формирования и други.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов