Прокуратурата повдигна обвинения на двама за хулиганство в центъра на Златарица

Крими

07-02-2018, 10:38

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Внася в съда искане за постоянен арест

Районна прокуратура – Елена задържа за 72 часа и привлече в качеството на обвиняеми двама  мъже за извършени действия на хулиганство и съпротива на полицаи в центъра на  гр. Златарица, обл. В. Търново.

М. К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 06.02.2018 г. около 22,00 часа в гр. Златарица на площад „Първи Май” извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – мъжът счупил и изтръгнал странично  огледало на лек автомобил, удрял с него предното стъкло, опитал се да преобърне автомобила с ръце, псувал и се заканвал на гражданка и на полицейски служители от Елена, хвърлял стъклени бутилки по пътното платно. Повдигнато му е обвинение и за това, че причинил телесна повреда на полицейски инспектор чрез нанасяне удари с ръка.

Н. Н. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на  06.02.2018 г. около 22,00 часа в гр. Златарица на площад „Първи Май” извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и  дързост - нанесъл побой на мъж от същия град и  провокативно отказвал да предостави на органите на МВР Елена документи за самоличност и да изпълни техните разпореждания  да преустанови побоя.

Прокуратурата задържа двамата извършители за срок от 72 часа  до довеждането  им пред съда. В рамките на законовия ще внесе в съда искания за вземана на мярка за неотклонение „задържане под стража“

Под ръководството на прокуратура  действията по разследването продължават.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов