Прокуратурата повдигна обвинения на двама за хулиганство в центъра на Златарица - velikotarnovo.utre.bg

Прокуратурата повдигна обвинения на двама за хулиганство в центъра на Златарица

07 февруари 2018, 10:38 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Внася в съда искане за постоянен арест

Районна прокуратура – Елена задържа за 72 часа и привлече в качеството на обвиняеми двама  мъже за извършени действия на хулиганство и съпротива на полицаи в центъра на  гр. Златарица, обл. В. Търново.

М. К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 06.02.2018 г. около 22,00 часа в гр. Златарица на площад „Първи Май” извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – мъжът счупил и изтръгнал странично  огледало на лек автомобил, удрял с него предното стъкло, опитал се да преобърне автомобила с ръце, псувал и се заканвал на гражданка и на полицейски служители от Елена, хвърлял стъклени бутилки по пътното платно. Повдигнато му е обвинение и за това, че причинил телесна повреда на полицейски инспектор чрез нанасяне удари с ръка.

Н. Н. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на  06.02.2018 г. около 22,00 часа в гр. Златарица на площад „Първи Май” извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и  дързост - нанесъл побой на мъж от същия град и  провокативно отказвал да предостави на органите на МВР Елена документи за самоличност и да изпълни техните разпореждания  да преустанови побоя.

Прокуратурата задържа двамата извършители за срок от 72 часа  до довеждането  им пред съда. В рамките на законовия ще внесе в съда искания за вземана на мярка за неотклонение „задържане под стража“

Под ръководството на прокуратура  действията по разследването продължават.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета