Девет медала завоюваха таекуондистите на СК „Некст”

Спорт

07-02-2018, 12:30

Снимка:

СК "Некст"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Габровските състезатели участваха в Държавното първенство

С 5 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала се завърнаха от Панагюрище състезателите на СК “Некст“, които взеха участие в Държавното първенство по Таекуон-до ITF в дисциплината „Спаринг“. В надпреварата за подбор на националния отбор участваха близо 300 състезатели от 17 клуба в страната. Треньорът Ивайло Аврамов заведе на шампионата 12 свои възпитаници и те се представиха отлично.

При най-малките (8-9 годишни), в категория до 40 килограма, дебютантът Александър Йорданов се окичи със злато. Злато грабна и Мелиса Салим, също с дебют при момичета на възраст 10 – 11 години, категория до 45 кг. В същата възрастова група, но при по-леките (до 35 кг), Янислава Иванова се класира трета. След много и оспорвани битки при момчета на възраст 10-11 години в категория до 35 кг Мирослав Петров завоюва сребро, а при 45 килограмовите Йордан Йорданов грабна бронз. След отлично представяне, претенденти за място в националният отбор са Николай Златев, спечелил злато и Кристофор Ивайлов заел третото място при децата на възраст 12-13 години, категория до 35 килограма. Към представителния тим на страната гледат също Никол Начева (девойки младша възраст) и Александра Ивайлова (жени).

Окончателното решение за това, дали и колко от габровските таекуондисти ще станат национални състезатели, ще се вземе след провеждането и вторият кръг от Държавното първенство в дисциплините „Форма“ и „Специална техника“. Той ще се състои в началото на месец март в град Пловдив.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов