Обновяват още близо 40 търновски улици и площади

Мисия

07-02-2018, 17:30

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Подобна мащабна рехабилитация на градската среда в Старо Търново не е предприемана никога

Близо 40 улици и площадни пространства в старата градска част на Велико Търново, включително и в квартал „Варуша“, ще бъдат цялостно обновени.

Строителните дейности вече започнаха и включват подмяна на настилки, на улично осветление, парапети, оформяне на зелени кътове и др. Финансирането е осигурено по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 и само за Старо Търново е в размер на 8 милиона лева. На много места ще бъдат подменени и ВиК-съоръженията, за което допълнителни средства осигури правителството. 
Подобна по мащабите си рехабилитация на градската среда в Старо Търново не е предприемана. Калдъръмените улици ще запазят автентичния си вид. Строителната дейност води до временни затруднения в движението, но нека бъдем търпеливи. Всичко, което правим, е за още по-добрия облик на Старата столица. 
Предстои мащабно обновяване на инфраструктурата в квартал „Чолаковци“, както и на пешеходната връзка между „Чолаковци“ и кв. „Бузлуджа“, информира още кметът Даниел Панов чрез своята Фейсбук страница.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)