Велико Търново ще бъде домакин на Деня на съсловната организация на магистър – фармацевтите - velikotarnovo.utre.bg

Велико Търново ще бъде домакин на Деня на съсловната организация на магистър – фармацевтите

08 февруари 2018, 11:57 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay

6172 са членовете на Българския фармацевтичен съюз в страната

На 10 февруари се навършват 11 години от учредяването на Българския фармацевтичен съюз. Ежегодно тази дата се отбелязва като Ден на съсловната организация на магистър -фармацевтите у нас. 

Домакинството на съсловния празник по традиция се провежда на територията на Регионалната фармацевтична колегия, която е наградена с приза за колегия на годината. През 2017-та това отличие получи Регионалната фармацевтична колегия – Велико Търново и затова тя ще бъде домакин на празника. Според последните данни на Националния регистър на организацията, в РФК Велико Търново членуват 154 магистър-фармацевти, а членовете на Българския фармацевтичен съюз в цялата страна са 6172.

Денят на съсловната организация на магистър-фармацевтите ще бъде отбелязан с тържество в хотел „Меридиан Болярски“ на 10.02.2018 г. На него ще присъстват председателят на съюза проф. Илко Гетов, заместник-председателите и членове на Управителния съвет, ръководството и магистър-фармацевти от Регионалната фармацевтична колегия – Велико Търново и другите фармацевтични колегии в страната, представители на община Велико Търново и регионалните здравни институции.

 



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета