Втори фестивал на настолните игри стягат в старата столица

Велико Търново Лайф

11-02-2018, 16:30

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна двудневният Фестивал на настолните игри в Старата столица

Второто издание на фестивала на настолните игри ще се проведе във В. Търново. Под мотото “Настолен град”, събитието ще включва общо четири турнира за всеки вкус, а също и много забава, както обещават организаторите.

На обяд на 24-ти февруари на дълго игрално поле в Mall Велико Търново, изготвено специално за турнира, ще мерят сили десетки запалени почитатели на Катан. “CATAN Big Game” стартира точно в 12:00 в събота като формата за записване е вече достъпна във фейсбук. С помощта на компютър ще се определя стойността на зара, след което се търгува, разменя (ако има с кого), строи, докато най-добрия играч събере цели 25 точки.

Да се бориш за най-апетитните територии на острова Катан води до сериозна конкуренция, но когато нещата опрат до притежанието на мини за скъпоценни камъни, битката може да бъде жестока, особено ако се изправите пред амбициозни и алчни съперници.

В 15:00 в събота започва и първият “Сплендор” турнир във Велико Търново. Правилата на играта могат да бъдат обяснени за по-малко от 5 минути.

На 25-ти февруари турнирите ще са по-скоро приятелски. В 11:00 стартира „Легендарният плод“, една лека и забавна семейна игра, в която трябва да правите…легендарни сокчета с помощта на приятелски настроени горски обитатели. Е, намира се и по някой комар да ви отнесе част от картите, но успокоението е, че всичко се връща.

Докато едни правят компоти в гората с чудни плодове, други ще се готвят да спасят света… Нещата малко загрубяват в 14:00 в неделя, когато започва турнирът по „Пандемия: Оцеляване“. Известната по цял свят кооперативна игра, в която екип от учени борят смъртоносни зарази, идва отново на “Настолен град”. Записването на двойки, подготвени за нелеката задача да опазят планетата от коварните вируси, вече тече във фейсбук.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)