В очакване на „Пепеляшка“ следващата събота на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

11-02-2018, 09:10

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 17 февруари от 11.00 ч. в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува един от култовите спектакли на Държавен куклен театър Русе –  „Пепеляшка”. Представлението е едно от най-любимите заглавия в репертоара на театъра. Прецизната драматизация на Джанан Каба, майсторската режисура на Александър Илиев и изящната сценографска работа на Свила Величкова са гаранция за добрия театрален продукт – достойно защитен от актьорите Теменуга Хараланова, Петя Венелинова и Мартин Маринов.

          Вечната приказка за красотата на приказния дворец, към който всички се стремим, разказана в историята за бедното сираче, успяло да надживее злобата на своята мащеха и доведената си сестра... Малките зрители ще бъдат активни участници в действието. Те ще          помагнат на Пепеляшка да събере зрънцата, те ще я заведат в двореца, те ще са и гостите на бала... И добротата накрая отново ще възтържествува – на сцената и в детските души. Какъв би бил смисълът на живота, ако децата не превръщат своите мечти в реалност?

          Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)