2632 лв. са платени чрез ПОС терминал в НАП Велико Търново

Животът

12-02-2018, 10:31

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Новата услуга е достъпна нонстоп чрез портала за електронни услуги

Клиентите на НАП В. Търново с банкови карти вече превеждат без такси дължими данъци, осигурителни вноски и задължения към други институции, събирани от приходната агенция. Това става по два начина. Новата услуга на НАП е достъпна нонстоп чрез портала за електронни услуги на НАП. Без такси клиентите на НАП вече превеждат задълженията си и чрез инсталираните 7 физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на НАП В. Търново и 1 терминал в офиса в гр. Свищов. За няколко дни, откакто устройствата са инсталирани в гишетата да обслужване на клиенти, 37 клиенти на приходната агенция  се възползваха от услугата и преведоха общо 2632,30 лв.

Друго предимство на картовите преводи чрез т. нар. „виртуален ПОС терминал“ и физическите ПОС терминали на НАП, е, че плащането се отразява незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Така задълженията се погасяват в момента, а не след часове, както е при банковите преводи. Но когато се плащат задължения към други институции (глоби от КАТ) или задължения,  които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение и отнема повече време.

В момента безплатните преводи са достъпни за притежателите на банкови карти Mastercard и Maestro, както и Bcard на БОРИКА. По-късно през годината се очаква и собствениците на карти Visa също да имат достъп до тази услуга.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов