Млади екскурзоводи от СУ „Николай Катранов” представиха забележителностите на Свищов

Мисия

12-02-2018, 11:42

Снимка:

СУ "Николай Катранов"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учениците демонстрираха уникална разходка из крайдунавския град

Уникална разходка из град Свищов представиха учениците от III „б“ клас на СУ „Николай Катранов“. Тази година те са част от клуб „Млад екскурзовод“, създаден като дейност по интереси в рамките на проект „Твоят час“ на МОН.
Под ръководството на своята учителка г-жа Стефка Савова, малчуганите опознаха историята и забележителностите на своя град, имаха възможност да посетят на място музеи и значими културно-исторически обекти.
През изминалата седмица се състоя първата публична изява на третокласниците. Пред своите родители, служителите на Историческия музей в града, ученици и учители от училището, момичетата и момчетата от III „б“ демонстрираха уникална разходка из град Свищов.
Децата бяха украсили класната си стая с фотографии на най-значимите забележителности в Свищов. С увлекателен разказ на вещи екскурзоводи те припомниха исторически факти и любопитни подробности за забележителностите на града.
Специален гост на събитието бе старши експерт Екатерина Миновска от Регионален инспекторат на образованието във Велико Търново, която бе на посещение в училището, за да наблюдава изпълнението на проект „Твоят час“. Екатерина Миновска похвали учениците и учителката, и разговаря с родителите, които я увериха, че децата им посещават занятията по проекта с голямо желание и интерес.
Заниманията в клуб „Млад екскурзовод“ ще продължат до края на месец май. В програмата на групата са предвидени още разходки из града, посещение на ПП „Персина“  в град Белене, срещи с екскурзоводи и запознаване отблизо с тънкостите на професията.
Над 350 ученици от СУ „Николай Катранов“ участват за втора поредна година в дейностите, финансирани по проект „Твоят час“. След проведено анкетно проучване за нагласите и интересите на децата, в началото на учебната година в училището бяха сформирани 25 групи. Повечето от тях са свързани с дейности по интереси в областта на спорта, театралното и сценичното изкуство, йога и др. В четири от групите работят за подпомагане на обучението на ученците по основни предмети като български език и математика.
Средствата по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности  (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“ са осигурени от Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов