Прокуратурата в Габрово образува досъдебно производство за изтезаване на деца в дом „Хризантема”

Крими

12-02-2018, 13:44

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Експертизи ще установят телесните увреждания на децата

На основание  достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер Районна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство за това, че в гр.Габрово, в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания са били изтезавани малолетно лице и непълнолетно лице, намиращи се под грижите на служителите в центъра, като извършеното не представлява по-тежко престъпление. Престъпление по чл.187 от НК.

Под ръководството на прокуратурата се извършват действията по разследването. Дадени са указания за назначаване на експертизи относно получените от децата телесни увреждания, както и относно тяхното психическо състояние и годността им да бъдат свидетели. Освен това ще се разследва в посока изясняване действията на целия персонал на дома, както и на длъжностните лица от Община Габрово с цел установяване на евентуално извършени и други престъпления от лица, извън заснетите във видеоматериалите.

Целта е  да бъдат изяснени всички релевантни факти и доказателства, за да се прецени дали има извършено престъпление и кой е неговия автор.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)