Таланти от вокална школа „Бест сингърс“ със златни медали от национален конкурс

Велико Търново Лайф

13-02-2018, 08:08

Снимка:

"Бест Сингърс"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградените са Далия Гюлай и Кристиян Менев

Двама от младите таланти на вокална школа „Бест Сингърс“ с  вокален педагог Петя Кръстева се завърнаха  със златен медал и призови места  от наскоро провелия  се национален конкурс „Път  към  славата“, който се проведе в София.

Осемгодишният  Кристиян  Менев  завоюва  първо място и златен медал в най- многочислената многобройната втора възрастова група, в която се състезава със 50 участници от най-добрите школи в страната на възраст от 8  до 10 години. Макар  и от най- малките певци в групата, той   очарова журито с брилянтното си изпълнение на българския  рок-хит на легендарната група „Сигнал” „Сбогом” и на хита на  голямата руска звезда Филип Киркоров – „Жестокая любовь”. Журито  остана силно  впечатлено както  от  репертоара, така и от  перфектната му вокална техника  и  артистично присъствие. За Кристиян  тази победа в конкурса е особено важна  заради голямата конкуренция и високото ниво на участниците.

Седемгодишната Далия  Гюлай  беше  дебютантка на конкурсна сцена, но въпреки това  и нейното представяне  беше  забелязано и оценено с награда  за „Златен  дебют”. Далия  впечатли журито с изпълнение  на  песен от репертоара на Лили  Иванова „Детелини”, както и с  хита на руските звезди Григорий Лепс  и Ани Лорак – „Зеркала”. Седемгодишната великотърновка се състезава в първа възрастова група,  в категория „Вокал“. Двамата носители на златни медали са ученици  в ОУ „Бачо Киро” и учат солфеж,  и пиано.

Националният конкурс  „Път към славата” се провежда под патронажа на председателят на СБУ Янка Такева,  МОН и Дома на културата „Средец” в София. Ежегодно  в него вземат   участие  много  млади  таланти в различни области, разделени в няколко категории: „Вокал“ /солисти и вокални формации/, „Инструменталисти“, „Танцови състави в различни жанрове“ /фолклор, класически и модерен балет/, „Мажоретни състави, оркестри и цирково изкуство“ и др.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов