Проф. Попова участва в срещата на високо ниво "Туризъм и икономически растеж"

Мисия

13-02-2018, 13:46

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Областният управител проф. д-р Любомира Попова, заместник областният управител Ивета Кабакчиева и експертът по Регионално развитие в Областна администрация - Велико Търново Цанко Стефанов участват в срещата на високо ниво на министрите на туризма на държавите-членки на ЕС "Туризъм и икономически растеж", която се провежда в Националния дворец на културата. 
Фокусът на срещата е върху туристическата индустрия като устойчив фактор за икономически растеж, регионална интеграция и мир. Участниците разглеждат развитието на споделената икономика и развитието на регулаторните политики на ЕС, свързани с туризма.
Специално внимание е отделено на „свързаността“ като фактор, позволяващ разширяването на отношенията между хората и нейното положително въздействие върху балканския регион. Участниците обсъждат и политиките на ЕС за интеграция със специален акцент върху сближаването. по време на форума делегатите имат възможност да споделят кратки истории за успеха по отношение на туристически проекти в съответните си страни.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)