Велико Търново се включва във ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2018

Велико Търново Лайф

13-02-2018, 16:05

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

„Велико Търново- най-добрата целогодишна дестинация за културен туризъм“ е мотото на тазгодишното представяне на старата столица на  Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2018. Изложението се провежда от 14 до 16 февруари в Интер Експо център София  и за 35-ти път събира представители на туристическия бизнес от България и цял свят.  

     Борсата се организира от  ПРИМ ЕКСПО и се провежда под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.

     Старата столица участва на изложението чрез „Общинката туристическа агенция „Царевград Търънов“ и с щанд от 35 кв.м., атрактивно съчетаващ културно-историческите забележителности и новите туристически маршрути и атракции в града и околностите му. Сред акцентите са  Архитектурно-музеен резерват “Трапезица“, Шишмановата баня, Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов-Звук и светлина“ и новооткрития парк на миниатюрите „Търновград-духът на хилядолетна България“.             

     Официално на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще бъде представена и програмата на най-големият класически фестивал на открито в България - III Летен сезон на българските оперни театри “Сцена на вековете“ 2018. Традиционното за крепостта Царевец музикално събитие тази година ще е от 14 юли до 5 септември. В продължение на два месеца ще бъдат представени 7 заглавия – класическа опера, оперета и мюзикъл.             

       „Сцена на вековете“ ще стартира с операта „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини в изпълнение на Държавна опера-Бургас. Следващият спектакъл от фестивала е на Театрално-музикален продуцентски център – Варна на 22 юли-мюзикълът „Зоро“  по музика на Джипси Кингс и Джон Камерън. Следват две български заглавия – „Криворазбраната цивилизация“   мюзикъл по Добри Войников в изпълнение на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново на 27 юли и на 3 август - операта „Луд Гидия“ от Парашкев Хаджиев на Държавна опера-Русе.

       В афиша на фестивала са и оперните  „Джокондата“ от Алмикаре Понкиели, постановка на Театрално-музикален продуцентски център – Варна (11 август) и „Аида“ от Джузепе Верди в изпълнение на Бургаската опера (18 август).Финал на музикалният сезон на Царевец ще постави Държавна опера-Русе на 5 септември с  „Човекът от Ла Манча“, мюзикъл от мюзикъл от Дейл Васерман.

     На борсата Велико Търново ще представи  и други водещи културни събития през годината като  Международно туристическо изложение „Културен туризъм“, Международния фестивал на историческите възстановки “Ежедневнието на средновековен Търновград“, Фестивалът за класическа камерна музика Arbanassi summer music, Нощта на Самоводската чаршия и фестивала на занаятите, Международно биенале на църковните изкуства, и др.

    

 

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)