Обявиха Областен конкурс за рисунка „Фолклорните традиции в моя роден край” - velikotarnovo.utre.bg

Обявиха Областен конкурс за рисунка „Фолклорните традиции в моя роден край”

14 февруари 2018, 09:44 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Лясковец

Инициатори са Областната администрация и община Лясковец

Областен конкурс за рисунка „Фолклорните традиции в моя роден край” ще се проведе в Музея на гурбетчийското градинарство в Лясковец. Организатори на проявата са Областна администрация - Велико Търново и

Община Лясковец, а темата на творбите е „Празници и ритуали”. Участниците могат да изпращат рисунки и илюстрации, изобразяващи характерните традиции и празнични обреди в родния край.  Конкурсът се провежда всяка година, а в него могат да участват ученици от І до ХІІ клас, като ще бъдат оценявани в три възрастови групи: І група - І-ІV клас; ІІ група - V-VІІІ клас; ІІІ група - ІХ-ХІІ клас. 

Експертната комисия, която ще оценява творбите, е в състав до пет члена, с председател представител от Областна администрация - Велико Търново.

За учениците от І до VІІІ клас са осигурени предметни награди и грамоти. А за групата ІХ - ХІІ клас грамоти и парични награди: І място - 50 лв., ІІ място - 30 лв., ІІІ място - 20 лв.

Ще бъде връчена и Специална награда на кмета на Общината и Специална награда на областния управител. 

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят творбите си до 11 май. Наградите ще бъдат връчени при откриване на изложбата през месец май, на специална церемония.  

Адрес за приемане на творбите: 

гр. Лясковец 5140 

Община Лясковец 

пл. „Възраждане” 1 

стая 22 

Марияна Крумова, гл.специалист „Култура и вероизповедания”Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета