Проф. Любомира Попова уважи празненствата в Лясковец

Животът

14-02-2018, 15:52

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Областният управител проф. д-р Любомира Попова и заместник областният управител инж. Детелина Борисова участваха в празничното зарязване на лозята в град Лясковец. 
Официалното откриване на празника започна с водосвет за здраве и берекет, отслужен от лясковски свещеници. След благослова, кметът на общината д-р Ивелина Гецова поздрави лозарите и винарите, както и всички именници. 
В навечерието на празника се проведе традиционният конкурс за  най-добро домашно вино, а в самия празничен ден бяха обявени победителите. 
В обичая участваха и кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов, председателят на Общински съвет Велико Търново Венцислав Спиридонов, ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов, началникът на регионалното управление на образованието Розалия Личева, директори на институции, фирми, почетни и заслужили граждани, общински съветници и други. 
Гости от побратимения на Лясковец румънски град Виделе, водена от заместник-кмета Силвика Шербан, също участва в тържествата в Лясковец.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов