Джаз и суинг ще озвучат в Сарафкината къща в Търново

Велико Търново Лайф

14-02-2018, 16:51

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Много джаз и суинг ще звучат вечерта на 22 февруари в Сарафкина къща във Велико Търново. Музеят ще е импровизирана сцена за Христо Йоцов Квартет и техния проект "Jazz Cats". Концертът е по проект „ JAZZFACTORY. BG-Европа среща музиката на България“ от Културната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.  

       "Jazz Cats" е проект на Христо Йоцов от есента на 2016 г., записан като студиен албум през миналата година. В проекта участие взимат младите и талантливи музиканти: испанецът Арнау Гарофе – тенор саксофон, Любомир Цанев – пиано, Димитър Карамфилов – бас и Христо Йоцов – барабани.  Парчетата са създадени от Христо Йоцов и са чист джаз на основата на бибоп – най-джазовият стил в историята на този жанр, изискващ майсторство и хармония.

       Концертът на 22 февруари е от 19,00 ч., а безплатните пропуски за вход са органичени на 70, съобразно капацитета на Сарафкината къща. Пропуски могат да се получат в къщата-музей на ул. Гурко" на 15, 16, 17, 20 и 21 февруари.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)