Осъдиха Рамбо на 8 месеца затвор заради побой над бездомник

Крими

15-02-2018, 13:51

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Побойникът наритал клошаря безпричинно пред очите на втрещени малчугани

25-годишен мъж, причинил телесни повреди на бездомник е осъден на осем месеца лишаване от свобода. Съдът е привел и наказание от четири месеца лишаване от свобода по присъда в изпитателния срок, на която е извършил това деяние.

Калоян П., с прякор Рамбо, е признат за виновен за това, че на  26.07.2017 г. в гр. Велико Търново, ул.“ Капитан Петко Войвода“, на детска площадка, чрез нанасяне на удар с крак, умишлено и по хулигански подбуди причинил на Христо Я. от гр. Велико Търново средна телесна повреда.

На 26.07.2017 г. вечерта Калоян П., след като употребил алкохол, отишъл на детска площадка в кв. „Варуша”. Там на дървена беседка играели деца, а на около два метра от тях бил седнал пострадалият, когото децата познавали като спокоен човек, който спи на улицата. Калоян П. се насочил към пострадалия и без причина го ударил по главата, след което започнал да му нанася множество силни удари с юмруци  по лицето и главата, викайки „Рамбо! Рамбо!“ От ударите Христо Я. паднал на земята, а обвиняемият продължил да го рита с крака в главата и тялото. След като нанесъл жестокия и безпричинен побой, обвиняемият стъпил победоносно върху поваления и окървавен пострадал и сигнализирал на тел. 112 за мъж, който нападал деца.

Присъдата подлежи на обжалване.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов