Баба, запалила за отмъщение къщата на съседите си, жали условна присъда

Крими

16-02-2018, 10:05

Снимка:

областна дирекция на МВР, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гинка Г. се ядосала, че я хванали в кражба и драснала клечката

72-годишна баба от в полскотръмбешкото село Обединение, запалила умишлено къщата на съседите си, обжалва условна присъда пред Окръжен съд Велико Търново. Делото е насрочено за идната седмица.

На първа инстанция 72-годишната Гинка Г. получи наказание от една година лишаване от свобода, отложено за срок от три години, за палеж на къщата на съседа. Възрастната жена посегнала на двуетажната постройка на комшията с цел отмъщение. Бабата често тайничко си примъквала от дървата му, но на човека му писнало, издебнал я, докато примъква цепеници и я разобличил. Гинка Г. се разгневила и на 10 април 2017 г. грабнала съд със запалителна течност, промъкнала се в чуждия имот и поляла стопанската постройка. После драснала клечка кибрит и побягнала. Огънят се разраснал бързо и се разпрострял върху двуетажната къща с пристройка към нея на обща стойност 12 640 лв. Причинителката на пожара бързо била установена от полицията и стана подсъдима.

Районниуят съд в старата столица отсъди Гинка Г. да трябва да плати на съседа си и на съпругата му по 2 108 лв. имуществени вреди заедно с лихвите. Служебният защитник на бабата жали и тази част от наказанието.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов