С кулинарна изложба завърши празничната седмица в ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“

Животът

16-02-2018, 18:27

Снимка:

община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Атрактивна кулинарна изложба подредиха учениците от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” в Горна Оряховица. Изложбата е част от проявите на „Седмица на Златаров” по повод патронния празник на училището – 16 февруари. Гимназията по хранителни технологии днес чества 59 години от своето основаване и по традиция седмицата преди тържествения ден е посветена на патрона – учения-енциклопедист Асен Златаров. В рамките на празничните дни учениците от 12 „а” клас направиха кът на Златаров, където в снимки и документи е пресъздаден живота на учения. Деветокласници пък направиха постер, а всички класове изработиха табла за патрона.

Осмите класове подготвиха изложба от декорирани чинии с техниката декупаж. Идеята е на преподавателя по изобразително изкуство Виктория Бурулянова, а реализацията е на сръчните ръце на най-малките ученици в училището. Те бяха подготвили и специален подарък за директорката Катя Велкова – ваза направена със същата техниката с посланието все така да обича и се грижи за учениците си.

В празничния ден пред паметника на проф. д-р Асен Златаров, който се намира в двора на училището бяха поднесени цветя от учениците. Деветокласничките Петя Петрова и Христина Димитрова представиха жизнения и творчески път на енциклопедиста Асен Златаров. На тържественото честване присъстваха заместник-кметът Йорданка Кушева и директорът на Историческия музей Пламен Мадемов. „Общината винаги ще подкрепя Професионалната гимназия по хранителни технологии. От вас искаме само да уважавате своите учители, да събирате знания и да се реализирате в живота“, обърна се заместник-кметът към учениците. Йорданка Кушева поднесе и поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев.

Поздрав към учениците отправи и директорът на училището Катя Велкова. „Ние сме тук не само, за да ви възпитаваме, но и да ви обичаме. Затова аз съм горда с вашите умения. Ще направим всичко да развием всяка ваша дарба и да ви дадем знания, които ще направят пътя ви в живота по-лек. Радвам се, че всички наши възпитаници са ценени и търсени кадри от фирмите не само в региона, но и в цялата страна. Ние сме може би единственото училище, от което не е излязъл нито един безработен“, каза Катя Велкова в своето обръщение към момчетата и момичетата на ПГХТ.

По традиция кулминацията на празника бе награждаването на победителите в кулинарното състезание между възпитаниците на специалност „Ресторантьор”. Състезаваха се три отбора под ръководството на преподавателите Петя Димитрова, инж. Милка Иванова и инж. Росица Михайлова. Направеното от тях беше подредено във вкусна изложба и оценявано от специализирано жури.

Част от празника беше и викторина, отново с вкусни награди, състезание за най-дълга обелка от ябълка и още занимателни игри, в които се включиха всички възпитаници на училището.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)