Започна записването за VІІІ Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси” 2018

Мисия

18-02-2018, 13:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тази година той ще се проведе ще се проведе на 9 и 10 юни 2018 г.

Започна записването за VІІІ Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси” 2018. Тази година той ще се проведе ще се проведе на 9 и 10 юни 2018 г. на открита сцена в селището резерват. Организатор на фестивала е Народно читалище „Иларион Драгостинов” – с. Арбанаси със съдействието на Община Велико Търново и Кметство с. Арбанаси.
Участниците трябва да са любители, могат да представят автентичен и обработен фолклор. Фестивалът има конкурсен характер по вид изпълнение – обработен и автентичен фолклор.
За автентичен фолклор участниците се състезават:
в една категория; журито ще оценява изпълнението, костюмите и реквизита, като се присъждат три награди.

За обработен фолклор участниците се състезават в три възрастови групи: деца – до 13 години, младежи – от 13 до 20 години, възрастни – над 20 години. Те участват по избор в две форми на изява: певческо изкуство или танцово изкуство.

В журито на фестивала съобразно категориите за участие са включени утвърдени професионалисти - музикален фолклорист, хореограф и етнограф.

Извън конкурсните награди ще бъдат присъдени: Специален приз на Патрона на фестивала - Кмета на Община Велико Търново – плакет, грамота и парична премия от 100лв.; Награда на НЧ „Иларион Драгостинов“ с. Арбанаси - грамота и парична премия от 100лв.;

Награда за камерно танцово изпълнение – диплом и парична премия от 100лв.; Две поощрителни награди – за детска/младежка формация и за новосъздадена формация (до 2 г.) – дипломи и парични премии от 50лв.;

Специална награда на журито – плакет и  диплом; Специална награда на публиката – плакет и диплом; Отличие за институция с най-голям брой формации, участващи във фестивала – диплом. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)